Ελληνικά | English
 Αρχική   Σύνδεσμοι   Ιστοχάρτης   Επικοινωνία 
Δευτ. 18 Μαρ. 2019
Εκδηλώσεις

Διαμαρτυρία Δημάρχου

Αγία Φωτεινή 15 Σεπτεμβρίου 2011

Στις 14 Σεπτεμβρίου λάβαμε πρόσκληση για να παραβρεθούμε σε «Συνέδριο για τα Ολοκαυτώματα: με έμφαση σΆ αυτά του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου» και διαπιστώσαμε ότι αυτό γίνεται στη Βιάννο υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και έχουν προσκληθεί ή ενημερωθεί για το Συνέδριο άπαντες εκτός του Δήμου Αμαρίου και Αγ. Βασιλείου, λες και το ολοκαύτωμα των χωριών του Κέντρους δεν αποτελεί θυσία και ιστορικό γεγονός.


Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε αξιολόγηση ή ιστορική αξιολογική ιεράρχηση των γεγονότων δεν μπορούμε να μην υπενθυμήσουμε πόσα χωριά στο Αμάρι και στον Αγ. Βασίλειο ολοκαυτώθηκαν. Είναι, λοιπόν, δυνατόν να γίνεται Συνέδριο στην Κρήτη για τα ολοκαυτώματα και μάλιστα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και να μη γίνεται αναφορά στο ολοκαύτωμα των χωριών του Ρεθύμνου (πλην Ανωγείων); Βεβαίως, οι οργανωτές ορίζουν το Πρόγραμμα και το θέμα του Συνεδρίου. Όμως, τουλάχιστον σε επίπεδο Κρήτης, η ιστορική μνήμη είναι ζωντανή, η αντιμετώπιση των ιστορικών γεγονότων ενιαία και η ανάδειξη της θυσίας των Κρητικών δεν μπαίνει σε επιλογές ή παραλείψεις. Φορείς, όπως Περιφέρεια και Δήμοι, όταν οργανώνουν, και καλά κάνουν, τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και οι «ειδικοί» που καθορίζουν το περιεχόμενο πρέπει να είναι γνώστες. Αλήθεια, πώς να αιτιολογηθεί η «παράλειψη» των χωριών του Αμαρίου και Αγ. Βασιλείου από το Συνέδριο; Ως Δήμαρχος Αμαρίου διαμαρτύρομαι έντονα και εφιστώ την προσοχή όσων επιφανειακά, όπως αποδεικνύεται, καταπιάνονται με κορυφαία ιστορικά γεγονότα για τον τόπο μας. Τιμώ, σέβομαι και υποκλίνομαι στα θύματα ΌΛΩΝ των Ολοκαυτωμάτων και δηλώνω πως δεν θα παραστώ στο Συνέδριο της Βιάννου ως ελάχιστη αντίδραση στην «παράλειψη» των οργανωτών του.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΣ

 

Διαύγεια, διαφάνεια στο κράτος
 

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες