Ελληνικά | English
 Αρχική   Σύνδεσμοι   Ιστοχάρτης   Επικοινωνία 
Δευτ. 18 Μαρ. 2019
Εκδηλώσεις

Ενημερωτική Εκδήλωση Επενδύσεων Σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Ο Δήμος Αμαρίου διοργανώνει σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Αμαρίου Εσπερίδα ενημερωτικής συνάντησης με παρουσίαση απόψεων για τις γιγαντιαίες επενδύσεις ανεμογεννητριών και φωτοβολταικών, στο Ρέθυμνο και την υπόλοιπη Κρήτη, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρίου στην Αγία Φωτεινή το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 16:00μ.μ.


Θα μιλήσουν ειδικοί επιστήμονες, καθηγητές, φορείς, επενδυτές, κάτοικοι περιοχών που έχουν υποστεί ήδη τις συνέπειες. Οι διοργανωτές επισημαίνουν:
<<Έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής από τη ΡΑΕ άδειες παραγωγής ενέργειας για Γιγαντιαίους Αιολικούς Σταθμούς:
Στο Δήμο Αμαρίου 9 Σταθμοί 270 MW
Στον Ν.Ρεθύμνου 21 Σταθμοί 550 MW
Στο Ν.Χανίων 17 σταθμοί 449 MW
Στο Ν.Ηρακλείου 12 σταθμοί 376 MW
Στο Ν.Λασιθίου 23 σταθμοί 739 MW
Συνολικά στην Κρήτη 73 αιολικοί σταθμοί 2.113 MW. Μαζί με τις άδειες φωτοβολταικών, υβριδικών, ηλιοθερμικών κλπ 4.100 MW. Το νούμερο αυτό αντιστοιχεί στο 1/3 της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος στη χώρα, και παραμένει ανοιχτό να αυξηθεί κι άλλο αφού αιτήσεις για άδειες παραγωγής συνεχίζουν να υποβάλλονται χάρις στην πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας. Σημειωτέον ότι η μέση ενεργειακή κατανάλωση στην Κρήτη είναι της τάξης των 300-350 MW, με ανώτερο σημείο αιχμής το καλοκαίρι περί τα 750 MW, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την εκδήλωση στον Κρούστα Λασιθίου, από υπηρεσιακό παράγοντα της ΔΕΗ.
Πως επηρεάζουν την τοπική οικονομία, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την γεωργία, την κτηνοτροφία μας...>>.
Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Αμαρίου, με τη συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, το ΤΕΙ Κρήτης, το ΤΕΕ Δυτ.Κρήτης, το ΓΕΩΤΕΕ.

 

Διαύγεια, διαφάνεια στο κράτος
 

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες