Ελληνικά | English
 Αρχική   Σύνδεσμοι   Ιστοχάρτης   Επικοινωνία 
Τετ. 23 Ιαν. 2019
Εκδηλώσεις

Ολοκληρώθηκε με Επιτυχία το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκη την Τετάρτη 18/4/2012, στο Πολιτιστικό και Κοινωνικό Κέντρο Αμαρίου, στο Φουρφουρά.
Όλοι χάρηκαν το θαυμάσιο περιβάλλον του δήμου Αμαρίου και έμειναν ευχαριστημένοι από την άψογη φιλοξενία από τον Δήμο Αμαρίου και την Ιερά Μητρόπολη Λάμπης Συβριτου και Σφακιών . Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ειρηναίος και ο Δήμαρχος Αμαρίου Κ. Στέφανος Σημαντήρας .


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Κύριε Περιφερειάρχη
Κύριοι Αντιπεριφερειάρχες
Κύριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Ο Δήμος Αμαρίου, πρώην επαρχία Αμαρίου, είναι ένας ορεινός Δήμος της ενδοχώρας με 6.000 περίπου κατοίκους, 26 Τοπικές Κοινότητες στις 2 Δημοτικές Ενότητες Κουρητών κ΄ Συβρίτου.
Κύρια πηγή εσόδων από παραγωγή η κτηνοτροφία, ικανοποιητικά ανεπτυγμένη, και η γεωργία, δυστυχώς σήμερα με πενιχρό ως ανύπαρκτο εισόδημα.
Όμως στο Αμάρι υπάρχουν λίγες μεν αλλά σημαντικές επιχειρήσεις με ξεχωριστά πιστοποιημένα προϊόντα: Πτηνοτροφείο κρέατος κ΄Αυγών, κονικλοτροφείο, Τυροκομείο, Ζωοτροφές κ.λ.π. και ολοένα και περισσότερο προχωρεί η βιολογική καλλιέργεια και παραγωγή.
Τα παραπάνω δείχνουν τις δυνατότητες που έχει ο Δήμος μας παρά την υστέρηση που σήμερα παρουσιάζει. Στη μέση περίπου του νησιού μας έχουμε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Μια πληθώρα Αρχαίων, Βυζαντινών και Νεωτέρων μνημείων.
Αμέτρητα μνημεία Φύσης : Σπήλαια, πετρώματα, Φαράγγια στους ορεινούς όγκους. Κυρίως όμως είναι ζωντανός ακόμη στο Αμάρι ο Κρητικός Πολιτισμός με ό,τι σημαίνει αυτό. Έχει, λοιπόν, το Αμάρι μεγάλες και μοναδικές δυνατότητες ανάπτυξης, όμως έχει και πολλές , μα πάρα πολλές, ελλείψεις.

Τα Σχολεία μας, 3 Δημοτικά,2 Γυμνάσια, 1 Λύκειο λειτουργούν ικανοποιητικά.

Το κέντρο Υγείας έχει μείνει ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΥΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.

Οι Υπηρεσίες έχουν εξαφανιστεί από την περιοχή μας ( ΔΕΗ,ΟΤΕ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ κ.λ.π.)

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

  1. Κάθετος άξονας Ρέθυμνο-Απόστολοι-Φουρφουράς-Μάντρες-Τυμπάκι (Αμαριώτικος Δρόμος).
  2. Φράγμα Πλατύ (Άρδευση Αμαρίου-Ενίσχυση Μεσαράς) Ήδη λειτουργεί το φράγμα ποταμών Αμαρίου, όμως χωρίς το Αμάρι. (Στάδιο Μελετών).
  3. Αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων. Μοναδική περιοχή για το Δήμο μας. Ιστορικό, πολιτιστικό, Θρησκευτικό Κέντρο. Προχωρούν οι διαδικασίες.
  4. Προστασία, ανάδειξη, αξιοποίηση φυσικού, ιστορικού, πολιτιστικού περιβάλλοντος. Στα πλαίσια των ΟΣΑΠΥ της Περιφέρειας Κρήτης προχωρεί αντίστοιχες μελέτες ο Δήμος για την δημιουργία του ΑΦΥΠΠΑ ( Ανοικτό Φυσικό Πάρκο Αμαρίου)
  5. Προβολή—Ανάδειξη ντόπιων προϊόντων ( Ελιά θρούμπα, κεράσι Γερακαρίου κ.λ.π.)
  6. Υποδομές: α) Αποχετευτικά Δίκτυα(έτοιμες μελέτες και εκπόνηση μελετών).
    β) Ύδρευση-Άρδευση-Αναπλάσεις- Δημοτική Οδοποιϊα και βέβαια πολλά ΚΜ Αγροτική Οδοποιϊα σε κακή κατάσταση.
  7. ΧΥΤΑ Αμαρίου: Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την κάλυψη της Π.Ε. Ρεθύμνου για τα επόμενα χρόνια.
  8. ΑΠΕ: Η Περιφέρεια με τους Δήμους πρέπει να θεσπίσουν ένα πλαίσιο ώστε να μη γίνει η Κρήτη, και το Αμάρι, ένα «ξέφραγο αμπέλι».

Όλα τα παραπάνω θα βελτιώσουν την κατάσταση στο Δήμο μας και θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα της περιοχής μας, ενισχύοντας μαζί με τον πρωτογενή τομέα την ανάπτυξη της .
Με αυτή την περιληπτική ενημέρωση ζητούμε τη στήριξη σας πολιτική—θεσμική και όπου απαιτείται οικονομική για το Αμάρι του Ψηλορείτη και του Κέντρους, των Ποταμών και του Πλατύ, της Θρούμπας και του Κερασιού, των Ασωμάτων και της Καλόειδενας, της Συβρίτου-Μοναστηρακίου και Αποδούλου, μα κυρίως για τους φιλότιμους Αμαριώτες που με φιλόξενα αισθήματα σας υποδέχονται.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΣ

Ευχαριστήριο Προς Δήμαρχο Αμαρίου κ. Σημαντήρα Στέφανο

Αγαπητέ Δήμαρχε,
Εκ μέρους όλων των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης σας ευχαριστώ για την εγκάρδια φιλοξενία σας. Δείγμα Κρητικής φιλοξενίας που ακόμη και σήμερα χαρακτηρίζει τον Κρητικό λαό και που καταγράφεται ιδιαίτερα σε περιοχές της ενδοχώρας. Ήταν τιμή για το θεσμό η επίσκεψη στο Φουρφουρά του Δήμου Αμαρίου. Η αποκέντρωση των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης υπακούει στην γενικότερη βούληση της Περιφερειακής Αρχής για αποκέντρωση λειτουργιών και δράσεων. Ελπίζουμε στη διάρκεια της θητείας μας να συνεδριάσουμε ξανά στο Δήμο σας.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου
Γιώργος Πιτσούλης

 

Διαύγεια, διαφάνεια στο κράτος
 

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες