Ελληνικά | English
 Αρχική   Σύνδεσμοι   Ιστοχάρτης   Επικοινωνία 
Δευτ. 18 Μαρ. 2019
Εκδηλώσεις

Υλικοτεχνική υποδομή από τον Δήμο Αμαρίου στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών

Το Κλιμάκιο Αμαρίου του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επισκέφτηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013, ο δήμαρχος Αμαρίου κ. Στέφανος Σημαντήρας.


Ο δήμαρχος Αμαρίου παρέδωσε στους νέους Εθελοντές Σαμαρείτες τις επιχειρησιακές τους στολές, καθώς και εξοπλισμό εκπαίδευσης, πρώτων βοηθειών και διάσωσης, τονίζοντας στον χαιρετισμό του ότι ο εθελοντισμός αποτελεί ανάγκη και απαραίτητο συστατικό για μια υγιή και εξελισσόμενη κοινωνία. «Ιδιαίτερα στις μέρες μας ο εθελοντισμός είναι ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας στη δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα μας» επεσήμανε ο κ. Σημαντήρας και υποσχέθηκε ότι ο Δήμος Αμαρίου θα συνεχίσει να είναι αρωγός των Εθελοντών Σαμαρειτών τόσο για την απόκτηση των απαραίτητων εφοδίων και εξοπλισμού στα πλαίσια των δυνατοτήτων που του δίνονται για την στήριξη εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας, όσο βοηθός και συνεργάτης των προσπαθειών τους για το καλό της κοινωνίας.
Ο δήμαρχος Αμαρίου, αναφερόμενος στην απαραίτητη εκπαίδευση και επιμόρφωση των Σαμαρειτών, στον συντονισμό των δράσεών τους και τη σωστή καθοδήγησή τους από υπεύθυνους και εξειδικευμένους ανθρώπους, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ομάδα των εκπαιδευτών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με υπεύθυνο τον κ. Κωνσταντίνο Καλφούντζο, που με ανιδιοτέλεια και αγάπη ηγούνται αυτής της προσπάθειας η οποία απέδωσε καρπούς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Το Κλιμάκιο Αμαρίου του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2010 μετά από πρόταση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου προς τον Δήμο Αμαρίου, πρόταση την οποία ο Δήμος Αμαρίου αποδέχτηκε άμεσα, υιοθετώντας την ομάδα των Εθελοντών Σαμαρειτών σαν ομάδα εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Ιδιαίτερη βοήθεια στην ανάπτυξη της ομάδας, αποτελεί και η πολύ σημαντική συμβολή της Ιεράς Μητρόπολης Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων, η οποία και φιλοξενεί το Κλιμάκιο Αμαρίου του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στους χώρους του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Κέντρου Αμαρίου «Ο Αγ. Νεκτάριος».

 

Διαύγεια, διαφάνεια στο κράτος
 

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες