Ελληνικά | English
 Αρχική   Σύνδεσμοι   Ιστοχάρτης   Επικοινωνία 
Δευτ. 18 Μαρ. 2019
Εκδηλώσεις

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Η Ευρπαική Ημέρα Λογοθεραπείας, η 6 Μαρτίου κάθε έτους, θεσμοθετήθηκε από το CPLOL(την Μόνιμη Επιτροπή Λογοπεδικών της Ευρωπαικής Ένωσης) ως μια ευκαιρία για τη διευρυμένη δημόσια επικοινωνία των επιστημόνων λογοπεδικών με το ευρύτερο κοινό.


Στόχος της Ευρωπαικής Ημέρας Λογοθεραπείας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και των άλλων ειδικών, για τις ανάγκες των ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην επικοινωνία και για τα δικαιώματά τους. Τη μέρα αυτή, σε όλη την Ευρώπη, πραγματοποιούνται δράσεις για να ενημερωθεί το κοινό για τις διαταραχές του λόγου και της επικοινωνίας, καθώς και για την πρόληψη, τον έγκαιρο εντοπισμό και αντιμετώπιση τους. Μέσα απ΄αυτές τις διαδικασίες αναδεικνύεται και ο ρόλος του λογοπεδικού, η επιστημονική του κατάρτιση και η συμβολή του στην πρόληψη και περέμβαση αυτών των διαταραχών.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών οργανώνει πανελλαδικά πολλές εκδηλώσεις στα πλαίσια της Ευεωπαικής Ημέρας Λογοθεραπείας.
Στο νομό Ρεθύμνου λογοθεραπευτές θα κάνουνδωρεάν ανιχνεύσειςσε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.
ΤηνΠαρασκευή 1 Μαρτίου (9.30-12.30) στο Φουρφουρά(Δήμου Αμαρίου) στο Πολιτιστικό και Κοινωνικό Κέντρο Αγίου Νεκταρίου και
ΤοΣάββατο 2 Μαρτίου(15.30-18.30) στον Πλακιά(Δήμου Αγίου Βασιλείου) στην αίθουσα Κοινωνικών Εκδηλώσεων του καινούργιου Δημοτικού Σχολείου

Συμμετοχή για τις ανιχνεύσεις μπορούν να δηλώσουν οι γονείς κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο του Συλλόγου 210-7779901.

Τέλος την Κυριακή 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα <<Ειδικές Γλωσσικές Διαταραχές Λόγου: έξυπνα παιδιά με δυσκολίες στο λόγο και τη μελέτη>>.Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου(περιοχή Κουμπές) στις 9.30 π.μ. και είναι υπό την αιγίδα του Τομέα Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Παν/μίου Κρήτης και του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ρεθύμνου.

 

Διαύγεια, διαφάνεια στο κράτος
 

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες