Ελληνικά | English
 Αρχική   Σύνδεσμοι   Ιστοχάρτης   Επικοινωνία 
Τετ. 27 Μαρ. 2019
Εκδηλώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1-11-2018
Ομόφωνη η απόφαση για ένα ενιαίο φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Κρήτης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρίου, μετά από εισήγηση του Δημάρχου κ. Παντελή Μουρτζανού, ομόφωνα αποφάσισε την ένταξη του Δήμου Αμαρίου σε ένα ενιαίο φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων για την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Αμαρίου στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα  ενιαίου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση του προβλήματος των στερεών αποβλήτων και υπογράμμισε πως ο ενιαίος φορέας:

  • Βρίσκεται μέσα στο πνεύμα του νέου νόμου και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, που θέλουν ενιαία αντιμετώπιση του προβλήματος των στερεών αποβλήτων.
  • Βρίσκεται μέσα στις αρχικές προβλέψεις του ΠΕΣΔΑ Κρήτης για ενιαία αντιμετώπιση του προβλήματος και για το λόγο αυτό δεν θα χρειαστεί η τροποποίησή του.
  • Βρίσκεται, ταυτόχρονα,  σε απόλυτη αντίθεση με μικροτοπικιστικά συμφέροντα που προάγουν απομονωτισμούς και εξαιρέσεις.
  • Διασφαλίζει τα βέλτιστα οικονομικά και περιβαλλοντικά συμφέροντα των πολιτών όλης της Κρήτης, μέσα δε σε αυτούς –και κυρίως- των δημοτών των Δήμων που φιλοξενούν ΧΥΤΑ, όπως ο Δήμος Αμαρίου .
  • Διασφαλίζει χαμηλότερο κόστος για τον πολίτη καθώς επιμερίζεται το κόστος επιβάρυνσης του πολίτη με δημοτικά τέλη σε όλους τους Δήμους (λειτουργικά έξοδα, αμοιβές και αποζημιώσεις συμβούλων και προσωπικού κ.α.).

Τέλος αναφέρθηκε στην ομόφωνη πρόταση των Δημάρχων Π.Ε. Ρεθύμνου για σύσταση ενιαίου φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων Περιφέρειας Κρήτης, κατά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης – ολομέλεια Δημάρχων στις 24/10/2018 .

 

 

Διαύγεια, διαφάνεια στο κράτος
 

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες