Ελληνικά | English
 Αρχική   Σύνδεσμοι   Ιστοχάρτης   Επικοινωνία 
Δευτ. 18 Μαρ. 2019
Εκδηλώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27-12-2018
«105.500,00 € στο Δήμο Αμαρίου για βελτιωτικές παρεμβάσεις με επίκεντρο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη»

 Την Δευτέρα 24-12-18 ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου  «Βελτίωση  αύλειου χώρου Δημοτικού Σχολείου Φουρφουρά Δήμου Αμαρίου» προϋπολογισμού 16.000,00 € με ανάδοχο τον κ. Καλομενόπουλο Νικόλαο. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και το Δήμο Αμαρίου.  Σύμφωνα με την μελέτη θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για βελτίωση της πρόσβασης από τη δυτική μεριά του κεντρικού κτηρίου με τη κατασκευή σκαλοπατιών ενώ μέρος της αυλής θα διαμορφωθεί κατάλληλα προκειμένου να δημιουργηθούν οι απαραίτητες αθλητικές υποδομές, σύμφωνα με τις ισχύουσες ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας, για την άθληση των μαθητών του σχολείου.

Παράλληλα, υπογράφηκε και η σύμβαση του έργου «Βελτίωση οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δήμου Αμαρίου», προϋπολογισμού 8.000,00 € με ανάδοχο την εταιρία «Μπενάκης- Κουτράκης και ΣΙΑ Ο.Ε.». Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και το Δήμο Αμαρίου. Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή της μελέτης, θα γίνουν οι απαραίτητες τσιμεντοστρώσεις προκειμένου να επιλυθούν  προβλήματα προσπελασιμότητας  στο τμήμα του δρόμου που συνδέει  τη Τοπική Κοινότητα Βολεώνων και την Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου, στο λόφο Βένι Αμαρίου, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος δρόμος έχει αυξημένη κίνηση λόγω επισκεψιμότητας της Ι.Μ. Αγίου Αντωνίου και του φυσικού κάλλους της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος, τη σύμβαση του έργου «Αγροτική οδοποιία Δήμου Αμαρίου», προϋπολογισμού 66.000,00 €, με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους, υπέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός με ανάδοχο τον κ. Ιωάννη Ι. Φινδριλή. Σύμφωνα με τη Σύμβαση, θα γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας, ιδιαίτερα σε σημεία που έχουν προκληθεί  ζημιές λόγω καιρικών φαινομένων,  με σκοπό να  εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση των δημοτών στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις τους.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο «Επισκευή στέρνας στη Μονή Ασωμάτων Τ.Κ. Βισταγής Δήμου Αμαρίου» προϋπολογισμού 15.500,00 € με συγχρηματοδότηση από τη Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Αμαρίου, με ανάδοχο την κ. Σοφία Λύκου του Σταματίου. Καθώς στην ευρύτερη περιοχή είναι έντονο το φαινόμενο της λειψυδρίας, ειδικά κατά τα τελευταία έτη, αποτελεί αδήριτη ανάγκη η επισκευή και επαναχρησιμοποίηση της στέρνας. Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται αντικατάσταση της σωλήνας άρδευσης που συνδέει τη στέρνα με το υφιστάμενο δίκτυο, επισκευή του πάτου και των τοίχων της στέρνας με ταυτόχρονη προσθήκη στεγανοποιητικών υλικών, σύνδεση νέας σωλήνας άρδευσης στην έξοδο της στέρνας και σύνδεση με υφιστάμενο δίκτυο άρδευσης και με πυροσβεστικό κρουνό. Τέλος προβλέπεται περίφραξη της στέρνας με συρματόπλεγμα για την αποφυγή ατυχημάτων.

Ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός σε δήλωση του ευχαρίστησε το Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκηκαι την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης  κ. Μαίρη Λιονή για τις χρηματοδοτήσεις και  υπογράμμισε: «Τα παραπάνω έργα μικρής κλίμακας είναι έργα απολύτως απαραίτητα για την περιοχή μας καθώς δίνουν λύσεις και αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα των κατοίκων του Δήμου μας. Με οργάνωση, συνεργασία και συνέπεια συνεχίζουμε να υλοποιούμε χρήσιμα και απαραίτητα έργα υποδομών με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των Δημοτών μας».

 

Διαύγεια, διαφάνεια στο κράτος
 

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες